Letland helpt Nederlands elftal met gelijkspel tegen Tsjechië

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-03-28 20:00:05

Tsjechië heeft zijn eerste plek in de groep niet kunnen behouden tegen Letland. IJsland won eerder op de middag met 3-0 van Kazachstan, terwijl Letland Tsjechië op een 1-1 gelijkspel hield. Tsjechië, waar Petr Cech (Chelsea) en Tomas Rosicky (Arsenal) de hele wedstrijd speelde en Zwollenaar Tomas Necid een halfuur inviel, kwam na dertig minuten op achterstand. Aleksejs Visnakovs maakte de openingstreffer. Pas in de allerlaatste minuut wist Tsjechië nog een punt te redden. De in de tweede helft ingevallen Vaclav Pilar, spelend in eigen land bij Viktoria Plzen, was de matchwinnaar namens Tsjechië. Tsjechië verliest zoals gezegd dus de koppositie aan IJsland, dat nu 13 punten heeft. Tsjechië heeft er 12 en Oranje kan vanavond tegen Turkije op 9 punten komen.