Kroatië legt Noorwegen over de knie en herovert eerste plek

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-03-28 20:18:57

Kroatië heeft zaterdagavond met 5-1 gewonnen van Noorwegen en verstevigt daarmee haar eerste plek in groep H. Zelfs een kwartier met tien man moeten spelen, deerde Kroatië niet. Kroatië, met toppers als Luka Modric (Real Madrid), Mario Mandzukic (Atletico Madrid), Ivan Rakitic (FC Barcelona), Ivan Perisic (VfL Wolfsburg) en doelman Danijel Subasic (AS Monaco), kwam na een halfuur op voorsprong door een doelpunt van middenvelder Marcelo Brozovic. In de tweede helft werd de score uitgebreid en scoorde Perisic op aangeven van Rakitic. Olic besliste het duel tien minuten later. Direct daarna kreeg Noorwegen de uitgelezen kans om terug te komen, maar oud-SC Heerenveen-speler Tarik Elyounoussi miste de penalty. Tien minuten voor het einde kwam de 3-1 alsnog voor Noorwegen, waar Real-talent Martin Ødegaard de spits was, door een goal van Alexander Tettey. Iets daarvoor had Kroaat Vedran Corluka zijn tweede gele kaart ontvangen. Kroatië raakte echter niet in paniek en scoorde nog twee keer, via invaller Gordon Schildenfeld en eveneens ex-Fries Danijel Pranjic. In groep H staat Kroatië nu eerste met dertien punten, Italië staat tweede met tien punten en speelt vanavond tegen Bulgarije. Noorwegen blijft derde met negen punten.