Zwak Nederlands elftal heeft niks aan gelijkspel tegen Turkije

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-03-28 22:52:01

Oranje heeft zaterdagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen Turkije. Wesley Sneijder redde in de blessuretijd een punt voor het Nederlands elftal, dat Tsjechiƫ en IJsland verder ziet afdwalen. Nederland begon scherp en had via Memphis Depay en Sneijder wat schotkansen, maar zakte daarna in en moest doelman Jasper Cillessen en Bruno Martins Indi danken dat het nog 0-0 stond. De Groesbeekse doelman moest echter alsnog grabbelen, toen Burak Yilmaz genoeg ruimte kreeg van Stefan de Vrij en Nigel de Jong en de bal via het lichaam van Martins Indi achter Cillessen schoot. In de rust greep Guus Hiddink in en verving Georginio Wijnaldum voor Luciano Narsingh. In de tweede helft kon Oranje echter nog minder een vuist maken tegen de defensieve Turken. Controleur De Jong werd daardoor vervangen door debutant en spits Bas Dost, terwijl Martins Indi moest plaatsmaken voor halve linksbuiten Jetro Willems. Met twee paar verse benen ging Oranje vol op de aanval, maar de laatste pass was telkens onsuccesvol. De aanvallers van het Nederlands elftal kwamen slechts sporadisch in het strafschopgebied van de tegenstander. Oranje leek met een nederlaag af te sluiten, maar Sneijder redde nog een punt. In de zestien schoot de kleine middenvelder op goal en de bal werd licht getoucheerd door Klaas-Jan Huntelaar, waardoor de Turkse doelman gepasseerd was. Meer dan een gelijkspel zat er niet en daardoor ziet Oranje tegenstanders Tsjechiƫ en IJsland steeds verder afdwalen. Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand nu respectievelijk zes en vijf punten.