Dzeko beslist met hattrick kwalificatieduel in en tegen Andorra

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-03-28 23:15:19

Bosnië-Herzegovina heeft het kwalificatieduel tegen Andorra met 0-3 gewonnen. Daar mag het sterspeler Edin Dzeko voor danken. De spits van Manchester City maakte alle drie de doelpunten namens Bosnië. Het voormalig Oostblokland, waar naast Dzeko ook Miralem Pjanic (AS Roma), Vedad Ibisevic (VfB Stuttgart), doelman Asmir Begovic (Stoke City), Muhamed Besic (Everton) en Emir Spahic (Bayer Leverkusen) in de basis stonden, kwam na een klein kwartier op voorsprong. Senad Lulic bereidde de eerste treffer van Dzeko voor. Vier minuten na de tweede helft was het dezelfde doelpuntenmaker en dezelfde assistgever, die er voor zorgde dat het 2-0 werd. De succesformule was in de 62'ste minuut opnieuw goed voor een doelpunt, want opnieuw scoorde Dzeko op aangeven van linksbuiten Lulic. Met deze overwinning kan Bosnië eigenlijk weinig, want het blijft met vijf punten vijfde achter Wales (elf punten), Israël (negen), België (acht) en Cyprus (zes). Andorra blijft laatste met nul punten en een negatief doelsaldo van -18.