Groep I: Portugal na overwinning op Serven koploper

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-03-29 22:44:43

Portugal ligt op koers om het EK te halen. Het Zuid-Europese land versloeg zondagavond Servië met 2-1 en is daardoor alleenstaand koploper in Groep I. Voor de opponent uit de Balkan lijkt het behalen van het EK daarentegen een utopie. Portugal kwam in eigen huis al na tien minuten op voorsprong, toen oudgediende Ricardo Carvalho, die zeven minuten later al geblesseerd vervangen zou worden, de thuisploeg op 1-0 zette. Portugal slaagde er desondanks niet in om de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken en zag Servië in de 67ste minuut door een geweldige omhaal van Nemanja Matic op gelijke hoogte komen. Lang kon de uitploeg echter niet van het uitzicht op een punt genieten, want twee minuten later schoot Fabio Coentrao de 2-1 eindstand op het scorebord. Stand: 1. Portugal - 9 punten 2. Denemarken - 7 punten 3. Albanië - 7 punten 4. Servië - 1 punt (3 punten in mindering gehad) 5. Armenië - 1 punt