Jong Oranje hard onderuit tegen leeftijdsgenoten uit Frankrijk

Door Voetbalcentraal, monday 2015-03-30 23:20:00

Jong Oranje heeft maandagavond een pijnlijke nederlaag geleden in een oefenduel tegen Jong Frankrijk. De beloften uit Nederland werden weggespeeld en verloren met 4-1. Drie van de vier treffers van de Fransen werden gemaakt vanaf de strafschopstip. Jong Frankrijk had vanaf de eerste minuut het betere van het spel en kwamen daarom voor rust verdiend op voorsprong. Feyenoorder Terence Kongolo haalde Anthony Martial in het strafschopgebied neer, waarna Yassine Benzia raak schoot. Na rust ging het snel. Doelman Maarten de Fockert beging na een snelle vrije trap een overtreding op Martial. Het slachtoffer benutte de penalty en verdubbelde de score. Niet veel later zorgde diezelfde Martial voor de 3-0. Debutant Queensy Menig maakte vervolgens een fraaie eretreffer voor Jong Oranje. De Nederlanders konden hier echter niet lang van genieten. Sven van Beek zorgde op knullige wijze voor de derde penalty voor de Fransen. Corentin Tolisso legde aan en schoot hard raak. Voor Jong Oranje was het verlies tegen de beloften uit Frankrijk de zesde nederlaag op een rij. Voor interim-trainer Remy Reijnierse was het, na de 3-1 verliespartij tegen Jong Duitsland, de tweede nederlaag. Reijnierse volgde de opgestapte Adrie Koster op.