Ajax wint ondanks matig spel in eigen huis van FC Groningen

Door Voetbalcentraal, friday 2015-01-16 21:53:33

Ajax heeft het eerste duel in 2015 gewonnen. FC Groningen speelde met durf en was zeker in de tweede helft de betere partij. Vooral Antonia kreeg veel kansen, maar benutte er geen een. De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Groningen, dat op vier posities gewijzigd was ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Dordrecht. Na een goede aanval van de Groningers schoot Jarchinio Antonia de bal over het doel van Jasper Cillessen. De kansen voor Ajax bleven zich opstapelen. Lasse Schöne gaf een perfecte assist op Kishna, die de bal makkelijk achter doelman Sergio Padt kon leggen. De goal van Kishna was daarmee ook de eerste goal in de Eredivisie in het jaar 2015. Beide teams leken een beetje onder de indruk van de goal, want veel gebeurde er niet. Na een half uur spelen kwam er nog wel een grote kans voor FC Groningen. Antonia kwam voor het doel van Cillessen maar schoot de bal recht op de doelman. De volgende kans was aan de andere kant van het veld. Na een corner kon Mike van der Hoorn vrij inkoppen, maar hij raakte de bal niet goed. FC Groningen kwam veel sterker dan Ajax uit de kleedkamer. De ploeg van trainer Erwin van de Looi kreeg twee grote kansen, maar scoorde niet. Na een matige fase kwamen er weer kansen voor FC Groningen. De grootste kans was opnieuw voor Antonia. Hij miste oog in oog met Cillessen. Arek Milik deed zeven minuten voor tijd nog een poging om de voorsprong uit te breidden, maar zijn schot belandde op de vuisten van Sergio Padt. Lasse Schöne scoorde één minuut voor tijd de 2-0, maar dat doelpunt werd afgekeurd met als rede buitenspel. Even later viel de 2-0 alsnog. Na een actie van Nick Viergever scoorde Johan Kappelhof in eigen doel. Ajax staat door deze zege nog steeds tweede, met één punt achterstand op koploper PSV. Volgende week staat er voor Ajax een topper op het programma. Op zondag komt Feyenoord naar de Amsterdam ArenA.