ADO Vrouwen verliest ruim: "Snel vergeten deze dag"

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-01-17 01:55:11

BRUSSEL - ADO Den Haag Vrouwen is totaal niet tevreden over haar eerste wedstrijd in 2015. De Hagenezen verloren met 4-1 van Anderlecht. Trainer Marcel Valk had zich de start van het kalenderjaar 2015 heel anders voorgesteld. Alleen de eerste vijftien minuten van de wedstrijd in Brussel verliepen volgens de oud-prof volgens plan. Dat was ook het deel van het duel waarin Lineth Beerensteyn haar ploeg op voorsprong had gezet. "We speelden goed positiespel, waren rustig in de opbouw en hadden weinig balverlies", zei Valk na de wedstrijd in gesprek met Voetbal Centraal. Daarna ging echter bijna alles mis. Na een verkeerde opbouw van achteruit kon Anderlecht simpel op gelijke hoogte komen. Nog voor rust werd het 2-1. Een speelster van de thuisclub profiteerde in de rebound van slap optreden in de defensie van ADO Den Haag Vrouwen. "In de rust probeerden we de boel tot bedaren te brengen en de draad weer op te pakken", gaf Valk aan. "Een minuut later viel de beslissing in de wedstrijd en werd het 3-1. We kwamen niet meer in ons spel en gingen te gehaast op zoek naar doelpunten." Één keer was ADO dicht bij de aansluiting. Beerensteyn gaf voor, waarna Kitty Susan een teenlengte te kort kwam om binnen te tikken. Anderlecht maakte het karwei een kleine tien minuten voor tijd definitief af. "Gauw vergeten deze dag en vooruit kijken naar Heerenveen", vond Valk.