Feyenoord boekt moeizame overwinning ondanks droomstart

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-02-01 14:28:22

Feyenoord heeft een minimale overwinning geboekt in eigen huis. De ploeg van trainer Fred Rutten won in eigen huis met 2-1 van ADO Den Haag. De thuisploeg kwam na 20 minuten spelen al op een 2-0 voorsprong, maar de bezoekers kwamen terug. Hierdoor bleef het spannend tot het einde, maar Feyenoord hield stand. Feyenoord begon sterker aan het duel en kwam na 10 minuten spelen verdiend op voorsprong. Een voorzet van Miguel Nelom werd binnen gewerkt door oud-ADO-speler Lex Immers: 1-0. Na 20 minuten spelen leek het duel beslist. Jens Toornstra zag zijn schot van richting veranderd worden door Timothy Derijck: 2-0. Vlak na rust werd het toch spannend. Een vrije trap van Roland Alberg werd binnen gekopt door Mike van Duinen: 2-1. Feyenoord kreeg vervolgens genoeg kansen om de 3-1 te scoren. Immers schoot net naast en Jean-Paul Boëtius zag zijn schot van dichtbij op de paal belanden. In de slotfase kreeg ADO-debutant Wilson Eduardo nog een kans, maar het bleef bij 2-1.