Fouten Vermeer en Kongolo kosten Feyenoord de kop

Door Voetbalcentraal, wednesday 2015-02-04 20:27:08

Het is Feyenoord woensdagavond niet gelukt sc Heerenveen haar wil op te leggen. In het Abe Lenstra stadion kosten fouten van Kenneth Vermeer en Terence Kongolo de ploeg van Fred Rutten in de tweede helft de kop, 3-1. Vermeer was dit seizoen vaak onderscheidend voor Feyenoord, op een positieve manier. In Friesland bleek hij onderscheidend op een negatieve manier. Met een blunder bij de 2-1 van de thuisploeg leidde hij een vervelende nederlaag in voor de Rotterdammers. De voormalig Ajacied kreeg drie treffers om de oren, allen van Zweeds makelij. Simon Thern scoorde vlak voor rust Heerenveens eerste met een afstandsschot, nadat hij eerder op soortgelijke wijze de paal trof. Daarvoor had Colin-Kazim Richards de bezoekers nog op voorsprong gezet met een verwoestende uithaal, hoog in het doel. De tweede helft was de helft van Heerenveen, dat Feyenoord vooral op conditioneel vlak te baas was. Sam Larsson werd de uitblinker: hij zag hoe Vermeer zijn houdbare inzet losliet en de bal in het doel verdween en gooide op aangeven van Mark Uth de wedstrijd in het slot, nadat Terence Kongolo knullig uitverdedigde. Feyenoord heeft met een wedstrijd meer gespeeld nog steeds vijf punten achterstand op Ajax en twee punten voorsprong op PEC Zwolle. Laatstgenoemde kan bij een overwinning op FC Dordrecht beslag leggen op de derde plaats.