ADO ronde verder: "Zakelijke en regelmatige overwinning"

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-02-15 09:58:23

AMSTERDAM - ADO Den Haag Vrouwen heeft wel eens meer moeite moeten doen om te winnen in Amsterdam. Dan speelde de ploeg tegen Ajax Vrouwen, nu was Wartburgia in de achtste finale van de KNVB-beker de tegenstander. Het werd 0-4 voor de gasten. "Dit was een zakelijke en regelmatige overwinning", zei ADO Den Haag Vrouwen-trainer Marcel Valk na het duel in de hoofdstad in gesprek met Voetbal Centraal. Zijn ploeg had het voor rust lastig met de thuisploeg, die 78 minuten met zijn tienen moest spelen. De keepster van Wartburgia had na twaalf minuten voetballen de rode kaart gekregen, waarna de gastvrouwen inzakten. "Die rode kaart maakte de wedstrijd niet makkelijker. De ruimtes werden alleen maar kleiner", analyseerde Valk. Zijn ploeg ging de rust in met een 0-1 voorsprong. Michelle Vrieling opende na een half uur de score. Renate Jansen had net na de rode kaart de toegekende strafschop gemist. "In de tweede helft vonden we beter de vrije speelster op het middenveld", merkte Valk op. "We creƫerden toen ook meer mogelijkheden en konden via Tessa Oudejans, Renate Jansen en Franca van de Kuilen uitlopen naar 0-4." In de slotfase faalde Oudejans nog vanaf elf meter.