Manchester City zet Newcastle United eenvoudig aan de kant

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-02-21 20:17:38

Waar Chelsea en Manchester United nog zaterdagmiddag puntenverlies leden, won Manchester City wel eenvoudig. Newcastle United werd met 5-0 aan de kant gezet. Na een minuut kreeg de thuisploeg een penalty nadat Vurnon Anita een overtreding in de eigen zestien maakte. Sergio Aguero schoot fraai raak. Newcastle, met Tim Krul, Vurnon Anita en Daryl Janmaat in de basis, kwam na twaalf minuten op grote achterstand te staan via Samir Nasri. Na ruim twintig minuten spelen was het duel al beslist als Edin Dzeko het net wist te vinden op aangeven van David Silva. Na rust werd het nog 4-0 via David Silva. Geen twee minuten later wist de Spanjaard nogmaals het net te vinden. Daarna werd er niet meer gescoord in het Etihad Stadium. Manchester City blijft door de zege op de tweede plaats staan. Newcastle is terug te vinden op de elfde plek in de Premier League.