Spitsenkoppel helpt Juventus in thuisduel langs Real Madrid

Door Voetbalcentraal, tuesday 2015-05-05 23:04:23

Juventus heeft de eerste halve finale tegen Real Madrid met 2-1 gewonnen. In het Juventus Stadium had De Oude Dame genoeg aan een minieme overwinning tegen het Real, dat zichzelf niet was. De openingstreffer van Juve viel al na tien minuten. Carlos Tevez schoot op goal en Iker Casillas bracht maar half redding op het schot, waardoor Alvaro Morata de kans had om te scoren tegen de ploeg waar hij jeugdexponent was en speelde tot vorig seizoen bij de Spaanse CL-titelhouder. Real kwam echter op gelijke hoogte. Cristiano Ronaldo kon vrij inkoppen, door een voorzet van James Rodriguez, die vijf minuten voor het einde van de eerste helft op aangeven van Isco op de lat kopte. Na de theepauze kwam Juventus opnieuw op voorsprong. Tevez werd in een counter neergehaald in het strafschopgebied door Dani Carvajal en werd daarvoor beloond met een penalty. Hij ging zelf achter de bal staan en passeerde Iker Casillas. Volgende week is op woensdag de return in het Santiago Bernabeu. Daar heeft Real genoeg aan een 1-0 overwinning. Morgen is de tweede halve finale in de Champions League, die in Spanje zal worden gespeeld tussen FC Barcelona en FC Bayern München.