België verpulvert Cyprus met 5-0 en passeert ze op ranglijst

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-03-28 23:00:36

België heeft de kwalificatiewedstrijd voor het EK 2016 tegen Cyprus met duidelijke cijfers. Het werd in ons zuidelijke buurland 5-0, met dank aan Marouane Fellaini. De in Engeland vaak uitgelachen Manchester United-speler opende de score na twintig minuten op aangeven van collega-middenvelder Axel Witsel. Tien minuten voor het einde van de eerste helft verdubbelde Aston Villa-spits Christian Benteke de score. In de tweede helft scoorde België binnen een tijdsbestek van twee minuten twee keer. In de 66'ste minuut was het opnieuw Fellaini, na de assist van oud-Ajacied Toby Alderweireld, één minuut later gaf Witsel zijn tweede assist op Eden Hazard. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Michy Batshuayi, drie minuten nadat hij was ingevallen in plaats van Benteke, de vijfde en laatste treffer. Met deze overwinning nadert België Israël en Wales op respectievelijk één en drie punten.