Valk: "Had idee dat we zouden scoren en dat is ons gelukt"

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-04-18 01:41:11

DEN HAAG – ADO Den Haag Vrouwen blijft na haar moeizame overwinning op Lierse SK (1-0) in de race om vierde te worden in de BeNe League. Trainer Marcel Valk zag dat zijn ploeg vrijdag wel de betere van de twee partijen was. De Hagenezen kregen voor rust drie behoorlijke kansen. In de tweede helft hadden ze wel vijf keer kunnen scoren, had Valk geteld. Uiteindelijk maakte alleen Renate Jansen in de 55ste minuut een doelpunt. Dat was vanaf elf meter. “Een ongelukkige handsbal leverde ons een strafschop op. Zodoende konden we alsnog winnen”, zei Valk na het duel in het Kyocera Stadion in gesprek met Voetbal Centraal. ADO Den Haag Vrouwen had best wat moeite met Lierse SK. De Belgen gaven de groen/gelen weinig ruimte om op te bouwen. Valk had moeten improviseren, omdat Paola van der Veen (geblesseerd) en Yvette van der Veen (geschorst) niet konden voetballen. Jip van Haaster kwam centraal achterin te staan en Vesna Veltrop werd rechtsback. “We moesten even wennen aan deze samenstelling”, merkte Valk op. “Gelukkig konden we vaak genoeg onder de druk van Lierse SK uitvoetballen. Ik had het idee dat we nog zouden scoren en dat is ons uiteindelijk gelukt.”