Ongeïnspireerd Ajax wint in eigen huis niet van NAC Breda

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-04-19 16:25:56

Een matig Ajax heeft in eigen huis niet weten te winnen. De ploeg van trainer Frank de Boer kon vanmiddag de tweede plek veiligstellen, maar NAC Breda ging weg met een punt: 0-0. Door het gelijkspel is het gat met nummer drie Feyenoord negen punten met nog drie duels te gaan. Voor rust waren er weinig kansen. Niklas Moisander schoot op NAC-speler Henrico Drost en Kolbeinn Sigthórsson zag zijn schot naast het doel gaan. Na rust was Daley Sinkgraven dichtbij de 1-0 met een vrije trap, maar zijn schot belandde op de lat. Aan de andere kant kreeg Mats Seuntjes een geweldige kans, maar de aanvaller schoot op aangeven van Jeffrey Sarpong van dichtbij naast. In de slotfase kregen Anwar El Ghazi, Davy Klaassen, Lucas Andersen en invaller Ricardo Kishna nog kansen, maar het bleef bij 0-0. NAC maakte het duel nog af met tien man. In blessuretijd kreeg invaller Gill Swerts een directe rood wegens een tackle op Thulani Serero.