Bayern München vernedert zwak FC Porto in Allianz Arena

Door Voetbalcentraal, tuesday 2015-04-21 22:45:00

Bayern München had geen kind aan FC Porto in de tweede kwartfinale van de Champions League (6-1). Pep Guardiola en zijn elftal begonnen dankzij de 3-1 nederlaag in Portugal met een slechte uitgangspositie aan de wedstrijd, maar binnen 40 minuten stonden de Duitsers op een comfortabele 5-0 voorsprong. Na een kwartier voetballen kopte Thiago Alcantara de 1-0 binnen na een voorzet van Juan Bernat. Niet veel later zorgde verdediger Jerome Boateng, in Portugal nog de schlemiel na een verdedigingsfout, voor de 2-0 met het hoofd. Bayern zou met deze uitslag de halve finale bereiken maar hield het niet bij twee doelpunten. Robert Lewandowski kopte de 3-0 binnen, waarna Bruno Martins Indi een schot van Thomas Müller van richting veranderde en in het doel zag belanden. Lewandowski schoot hard de vijfde treffer tegen de touwen na een goede pass van Müller. Een monsterscore leek aanstaande in München, maar in de tweede helft deed Bayern het rustiger aan. Jackson Martinez wist de Portugese eer te redden met een kopdoelpunt, maar even later was de misère voor FC Porto compleet. Iván Marcano ontving zijn tweede gele kaart na een harde tackle en Xabi Alonso scoorde uit de hieruit voorkomende vrije trap. Tot overmaat van ramp werd Porto-trainer Julien Lopetegui in de slotfase naar de tribune gestuurd door de arbitrage. Bayern München plaatste zich met de 6-1 overwinning voor de halve finale van de Champions League.