Ajax geeft comfortabele voorsprong uit handen en speelt gelijk

Door Voetbalcentraal, wednesday 2015-07-29 22:53:51

Ajax heeft de eerste wedstrijd in de voorrondes van de Champions League tegen Rapid Wien de punten gedeeld. De ploeg van Frank de Boer ging rusten met een 2-0 stand, maar gaf die voorsprong na rust uit handen. In de openingsfase vielen er weinig kansen te noteren. Na 25 minuten spelen kwam Ajax op voorsprong door een doelpunt van Davy Klaassen. De middenvelder schoot met een puntertje raak na goed voorbereidend werk van Daley Sinkgraven. Ajax kwam vlak voor rust op 0-2. Opnieuw wist Klaassen een doelpunt te maken. Ditmaal was de voorzet van Arek Milik. Direct na rust maakte Rapid de aansluitingstreffer. Florian Kainz kan na zwak verdedigen van Ajax van dichtbij binnenschieten op aangeven van Robert Beric. Een kwartier na rust kwam de Oostenrijkse club met tien man te staan. Stefan Schwab mocht gaan douche na gevaarlijk in komen op Jaïro Riedewald. Ajax drong niet aan en Rapid rook bloed. Een kwartier voor tijd kwamen de Oostenrijkers langszij door een doelpunt van Beric na zwak uitverdedigen van Joël Veltman. Daarna werd er niet gescoord waardoor beide ploegen bleven steken op een 2-2 gelijkspel.