Feyenoord krijgt weer domper na nederlaag in Heerenveen

Door Voetbalcentraal, thursday 2015-05-21 20:29:38

Giovanni van Bronckhorst is zijn trainerscarrière bij Feyenoord gestart met een nederlaag. De opvolger van Fred Rutten moest de Rotterdammers klaarstomen voor de play-offs om Europees voetbal, maar donderdagavond bleek in een extreem matige wedstrijd SC Heerenveen te sterk: 1-0. SC Heerenveen en Feyenoord moesten beiden scoren om een goede uitgangspositie voor de return te bewerkstelligen, maar van een aantrekkelijke partij was in Friesland niet echt sprake. Een statistiek, die bij tv-zender FOX Sports in de 81ste minuut op een balk onder aan het beeld verscheen, was wat dat betreft veelzeggend. Op dat moment had Feyenoord 23 balcontacten in het strafschopgebied van SC Heerenveen, terwijl de angstige thuisclub in het strafschopgebied van de Rotterdammers slechts acht keer een bal had aangeraakt. En daarmee was alles over de eerste tachtig minuten voetbal in het Abe Lenstra Stadion gezegd. Het onderonsje tussen SC Heerenveen en Feyenoord leek dan ook in 0-0 te eindigen. Toch kreeg het foutenfestijn een winnaar. In de 83ste minuut kopte Simon Thern vanuit buitenspelpositie SC Heerenveen naar een onverdiende zege voor de thuisclub. Daardoor moet Feyenoord zondag in de return scoren, om SC Heerenveen te elimineren en uitzicht te houden op Europees voetbal.