Manchester City pijnlijk onderuit tegen Duitse middenmoter

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-08-01 20:06:00

Manchester City heeft een week voor de start van de Premier League een erg pijnlijke oefennederlaag geleden. De Engelse grootmacht ging tegen VfB Stuttgart, waar onder meer Przemyslaw Tyton en Filip Kostic in de basis stonden, namelijk met 4-2 onderuit. Bij The Citizens deden een groot aantal basisspelers mee, maar zij konden de nederlaag dus niet voorkomen. Stuttgart eindigde het afgelopen Bundesliga-seizoen op de veertiende plaats, maar maakte veel indruk tijdens de oefenwedstrijd tegen City. Al na veertien minuten was het Kostic, die in het verleden voor FC Groningen speelde, die de 1-0 op het scorebord zette. De aanvaller krulde een lange bal met veel gevoel over City-doelman Joe Hart heen. Via Daniel Didavi werd het niet veel later al 2-0 voor de Duitsers. Dat was echter nog niet de ruststand. Daniel Ginczek was verantwoordelijk voor de derde treffer van Stuttgart, waarna de 24-jarige Duitser zelf ook de 4-0 verzorgde. City probeerde in het tweede bedrijf terug in de wedstrijd te komen, maar het duurde tot de 83e minuut totdat er ook echts iets gebeurde. Na een assist van Raheem Sterling maakte Kelechi Iheanacho er 4-1 van. Vlak voor het verstrijken van de speeltijd was Sterling opnieuw de aangever. Ditmaal was het Edin Dzeko die de aanval afrondde en de eindstand op 4-2 bepaalde. Manchester City begint de competitie op maandag 10 augustus met een uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion. Opstelling Manchester City Hart, Sagna, Kompany (C), Mangala, Kolarov, Evans, Nasri, Silva, Navas, Bony, Sterling