PSV wint van Groningen en pakt tiende Johan Cruijff Schaal

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-08-02 21:16:16

PSV heeft de eerste prijs van het seizoen 2015-2016 te pakken. FC Groningen werd met 3-0 verslagen en veroverde daarmee de tiende Johan Cruijff Schaal in de clubhistorie. Luuk de Jong wist twee keer te scoren. FC Groningen was in de beginfase de betere ploeg. PSV was zoekende maar opende na 25 minuten wel de score. De Jong kopte een voorzet van Santiago Arias binnen. Daarna zette FC Groningen weer aan en moest PSV-doelman Jeroen Zoet ingrijpen bij schoten van Bryan Linssen Albert Rusnak. Luuk de Jong in duel met Hans Hateboer | Foto: Pro Shots PSV trok het spel na rust naar zich toe. Vijf minuten na de theepauze verdubbelde Adam Maher de marge. De middenvelder dribbelde over bijna de gehele breedte van het strafschopgebied om vervolgens geplaatst de 0-2 binnen te schieten. FC Groningen zette opnieuw aan, maar een treffer bleef uit. In de 64e minuut was er een opmerkelijke situatie. Jorrit Hendrix leek een overtreding te begaan op Jarchinio Antonia, maar scheidsrechter Bas Nijhuis wuifde de situatie weg. Uit de daaropvolgende counter maakte PSV de 3-0. Uit een geblokt schot van Jürgen Locadia schoot De Jong attent de 0-3 binnen met een volley. Invaller Andrés Guardado verzuimde even later de 4-0 te maken. De Mexicaan zag zijn penalty gekeerd worden door FC Groningen-doelman Sergio Padt waardoor de eindstand 3-0 bleef.