Dost scoort en wint van Huntelaar, Wolfsburg aan kop

Door Voetbalcentraal, friday 2015-08-28 22:20:00

VfL Wolfsburg is tenminste één dag koploper van de Bundesliga. De mannen van Dieter Hecking wonnen in de derde speelronde van Schalke 04 (3-0) en komen daarmee op zeven punten. Bas Dost verzorgde het eerste doelpunt. Na een kwartier spelen leidde Dost de overwinning van Wölfe in met een fraaie volley, nadat Christian Träsch de bal uitstekend had voorgegeven. De boomlange spits bracht zijn totaal aantal doelpunten in het kalenderjaar 2015 daarmee op zestien stuks. Het was zijn tweede treffer van het seizoen. Schalke 04, met Klaas-Jan Huntelaar in de basisformatie, kon geen vuist maken tegen de nummer twee van het vorige seizoen. Huntelaar had tien minuten na rust een serieuze kans op de gelijkmaker, maar was te bescheiden en gaf de bal af. Even daarna viel de goal aan de andere kant. Ricardo Rodriguez was trefzeker vanaf elf meter en vervolgens gooide Timm Klose uit een hoekschop van diezelfde Rodriguez de wedstrijd in het slot.