Engeland blijft ongeslagen in groep E na bizar slot in Slovenië

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-06-14 20:19:22

De Engelsen zijn hard op weg naar een ticket voor het EK van 2016 in Frankrijk. In en tegen Slovenië wonnen zij na een spannend slot met 2-3. Door deze overwinning blijven ze nog steeds ongeslagen in groep E. Het begin van de wedstrijd was voor Engeland, maar na een handvol missers maakte Slovenië volledig tegen de verhouding in de 1-0 via Millvoje Novakovic. Ook de tweede helft was voor de uitploeg en na een uur spelen was daar dan eindelijk de gelijkmaker. Het was Jack Wilshere met een verwoestend schot die Samir Handanovic verschalkte. De middenvelder nam ook het tweede doelpunt voor zijn rekening. Deze was zelfs nog mooier dan de eerste. Het leek erop dat de wedstrijd gespeeld was, maar zo'n vijf minuten voor tijd maakte Slovenië alsnog de gelijkmaker. De Slovenen hoopte op een punt, maar die hoop was al snel weer vervlogen toen Wayne Rooney twee minuten later de winnende goal maakte. Door de overwinning blijven de Engelsen ongeslagen met het maximale aantal punten. Slovenië volgt, samen met Zwitserland dat zondagavond aantreed tegen Litouwen, op negen punten.