Effectief Vitesse in de slotfase ruim langs SC Cambuur

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-08-30 16:22:28

Vitesse heeft zondagmiddag in de Gelredome met 4-1 gewonnen van SC Cambuur. De Arnhemmers kwamen al vroeg op voorsprong, maar moesten wel weer flink aan de bak toen de Friezen op 1-1 kwamen. Ondanks een gemiste penalty klom Vitesse via Dauda en Kashia en invaller Solanke toch naar 4-1. Meteen kreeg Cambuur een flinke klap te verwerken, toen Vitesse in de tweede minuut een penalty kreeg. Lewis Baker schoot onberispelijk binnen en zette zijn ploeg meteen op rozen. Cambuur leek een zware middag tegemoet te gaan, maar kwam via een prachtige pegel van Sander van de Streek op 1-1. Lang bleef die stand niet staan, want Abiola Dauda maakte meteen gelijk na een blunder van Leonard Nienhuis. De ongelukkige doelman werd in de rust gewisseld door trainer Henk de Jong, die nog altijd hoop hield op een stunt. Vitesse pakte niet door en zo bleef het verschil slechts een doelpunt. Pas in de laatste tien minuten besliste de ploeg van Peter Bosz het duel. Guram Kashia zorgde voor opluchting door de 3-1 te maken en invaller Dominic Solanke zorgde voor de kers op de taart met 4-1.