Roda JC Kerkrade blijft verbazen en wint nipt in Alkmaar

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-08-30 16:24:06

AZ heeft ook de vierde wedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. Roda JC was met 0-1 te sterk door een doelpunt van Ryston Griffiths. Geheel vrijstaand kon hij bij een corner binnenkoppen. AZ jaagde in de tweede helft wel op de gelijkmaker, maar Roda hield stand en boekte de derde zege van het seizoen. AZ hoopte tegen Roda de eerste zege van het seizoen te gaan pakken, maar een leuke wedstrijd om naar te kijken was het niet. Beide ploegen zorgen nauwelijks voor echt gevaar in het eerste half uur en Roda kon eenvoudig overeind blijven. Het kwam zelfs op 0-1 door Griffiths, die een hoekschop prolongeerde tot een doelpunt. Hierdoor moest AZ aan de bak en in de tweede helft kwamen dan de echte kansen. Luckassen was de eerste die de gelijkmaker kon laten noteren, maar zijn schot miste de goal van Roda op enkele centimeters. Verder kwam AZ eigenlijk niet en Roda hield stand. De Limburgers staan nu na vier duels op negen punten en stevig in het linker rijtje.