Sparta dringt top vijf binnen, Go Ahead boekt kleine zege

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-08-30 16:50:00

Sparta Rotterdam heeft het publiek getrakteerd op een ruime zege. Het bezoekende FC Den Bosch werd met 5-2 verslagen en dankzij dat resultaat dringen de Kasteelheren de top vijf binnen. Go Ahead Eagles versloeg op eigen veld Achilles '29. Sparta Rotterdam - FC Den Bosch 5-2 Al na vier minuten spelen had Sparta de voorsprong te pakken en die zouden de mannen van Alex Pastoor niet meer uit handen geven. Pieter Langedijk zorgde voor de openingstreffer en kort daarna verdubbelde Finn Stokkers de marge. De Brabanders kwamen terug in de wedstrijd via Jordy Thomassen, maar nog voor de rust was het verschil alweer twee doelpunten. Thomas Verhaar mocht vanaf elf meter aanleggen en benutte de buitenkans. Kort na de onderbreking kreeg FC Den Bosch via Furghill Zeldenrust een mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Deze liet hij echter liggen en daarna was het verzet van de gasten gebroken. Via opnieuw Verhaar en Loris Brogno vergrootte Sparta de voorsprong en diep in de slotfase pikte Zeldenrust namens FC Den Bosch toch nog een doelpuntje mee. René van Eck en zijn ploeg hebben pas één overwinning op zak en staan voorlopig op de zestiende plaats. Go Ahead Eagles - Achilles '29 3-2 Na vijftig minuten spelen ging Go Ahead zeer gunstig aan de leiding (3-0), maar in het laatste kwartier maakte de degradant het zichzelf nog onnodig lastig. De treffers van Leon De Kogel (twee keer) en Xandro Schenk waren niets waard geweest als Achilles '29 in de slotfase iets meer geluk zou hebben gehad. Hielke Penterman maakte de 3-1 en met tien man, nadat Mehmet Dingil het veld met rood had verlaten, knokten de gasten zich terug via een strafschop van wederom Penterman. De Tukker, bezig aan zijn eerste seizoen in het betaalde voetbal, had in de blessuretijd de 3-3 kunnen maken. Die teleurstelling bleef het thuispubliek in de Adelaarshorst bespaard, maar Achilles '29-trainer Eric Meijers mag tevreden zijn over de werklust en de veerkracht die zijn team toonde.