PSV pakt drie punten na vroege misstap tegen Feyenoord

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-08-30 18:57:38

PSV heeft vanmiddag in eigen huis een knappe 3-1 zege geboekt tegen Feyenoord. De overwinning kwam de ploeg van trainer Philip Cocu alles behalve aangewaaid, want een slechtere start hebben de Eindhovenaren nog niet gehad. De Brabanders keken binnen een tijdsbestek van vijf minuten tegen een achterstand aan. Bilal Basacikoglu gooide scherp voor waarna Jeffrey Brüma op onfortuinlijke wijze de bal langs Jeroen Zoet werkte. De angst was voelbaar binnen het team al pakte PSV wel het initiatief en was het aan Kenneth Vermeer te danken dat het bij 0-1 bleef. De 1-1 viel niet geheel onverwacht. Maxime Liestienne mocht zijn eerste treffer aantekenen voor de Brabanders. Na een communicatiefout achterin bij de Rotterdammers, mocht hij één op één afstormen op Vermeer en binnenschieten, dat was tevens de ruststand in het Philips Stadion. In het tweede bedrijf richtte PSV zich op de voorsprong en de supporters werd opgeschud door een leep passje van Luciano Narsingh, die rechtsback Arias vond en koeltjes afrondde.Dit na vijftig minuten op de klok. Feyenoord stapelde zich op en kon met onder meer Lex Immers en Basacikoglu doel treffen, maar de Feyenoord verzaakten om de trekker over te halen. Door een goedkope strafschop (Davy Pröpper werd naar verluidt niet eens geraakt), schoot Jürgen Locadia de beslissende 3-1 tegen de touwen. Door de nederlaag gaat Ajax alleen aan kop in de eredivisie.