Duitsland groepswinnaar, ook Noorwegen in achtste finales

Door Voetbalcentraal, tuesday 2015-06-16 01:04:00

Duitsland heeft met een 0-4 overwinning op Thailand de eerste plaats in groep B veiliggesteld. Noorwegen werd tweede met even zoveel punten (7) en won de laatste groepswedstrijd van Ivoorkust met 1-3. Het duurde 24 minuten voordat Duitsland het net vond. Melanie Leupolz scoorde met een knappe kopbal van dichtbij. 0-1 was ook de stand bij rust. Daarna was het de beurt aan invalster Lena Petermann, die binnen twee minuten twee keer scoorde met het hoofd. Een kwartier voor tijd maakte Sara Däbritz het kwartet compleet met een intikker van dichtbij. Noorwegen kwam al vroeg op voorsprong via Ada Hegerberg, die in de zesde minuut de 0-1 liet aantekenen. Ze scoorde uit een bijzonder moeilijke hoek. Na een uur spelen verdubbelde diezelfde Hegerberg de score. Vijf minuten later leek het duel beslist toen Solveig Gulbrandsen 0-3 maakte. Maar dat was nog niet het geval. Met een prachtig afstandsschot bracht Ange Nuguessan Ivoorkust weer terug in de wedstrijd. Spannend werd het echter niet meer, Noorwegen kwam nauwelijks meer in gevaar en speelde de wedstrijd rustig uit.