Roda JC en Feyenoord delen de punten in amusante wedstrijd

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-09-20 14:29:09

Roda JC heeft zondagmiddag stand gehouden tegen Feyenoord. De promovendus pakte in eigen huis één punt tegen de Rotterdammers: 1-1. Beide doelpunten vielen voor de theepauze. De openingsfase was open en er waren kansen voor beide ploegen. Zo was Eljero Elia dichtbij een doelpunt voor Feyenoord. Roda was gevaarlijk met doelpogingen van Edwin Gyasi en Farshad Noor. Na twintig minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Uit een voorzet van Rick Karsdorp kopte Michiel Kramer de bal achter Roda-doelman Benjamin van Leer. In de 27ste minuut kwam Roda op gelijke hoogte. Hicham Faik mocht aanleggen van zo'n twintig meter en deed dat doeltreffend. Hij krulde de bal fraai in de kruising. Feyenoord ging voor rust nog opzoek naar een nieuwe voorsprong. Elia was opnieuw dichtbij, maar zijn voorzet kwam op de lat terecht. Na rust was Roda gevaarlijk. Ard van Peppen zag zijn schot gekeerd worden door Kenneth Vermeer. In de slotfase had het moegestreden Roda niets meer te vertellen. Dirk Kuyt was in de blessuretijd nog héél dichtbij de winnende treffer. De aanvaller zag zijn kopbal op de lat ketsen. Feyenoord staat door het gelijkspel voorlopig op de vierde plaats. Roda JC staat zesde op de ranglijst.