Pereiro eist direct hoofdrol op en leidt PSV naar zege bij Ajax

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-10-04 16:20:24

Dat Maxime Lestienne zondag niet mee kon doen aan de topper tussen Ajax en PSV, heeft de Eindhovenaren bepaald geen windeieren gelegd. Zijn vervanger Gaston Pereiro was de man van de wedstrijd door beide doelpunten voor PSV te maken en zo het duel in Brabants voordeel te beslissen: 1-2. De man uit Uruguay werd na lange tijd binnengehaald aan het einde van de transfermarkt en werd bestempeld als een grote aankoop. Desondanks maakte hij tot nu toe nog nauwelijks minuten voor PSV. Pereiro zou aanpassingsproblemen hebben en moeite hebben met de Nederlandse taal. Maar tegen Ajax moest hij er door het afmelden van Lestienne staan en dat deed hij. Na zeven minuten opende Pereiro de score. Hij wurmde zich tussen een paar verdedigers door een schoot hard raak in de korte hoek en liet Jasper Cillessen kansloos. Ook zijn tweede doelpunt was een mooie. Vanaf links trok hij naar binnen, kapte Riedewald uit en krulde de bal om de Ajax-doelman heen. Ajax kwam de eerste treffer van Pereiro nog wel te boven, drie minuten na de 0-1 was het Amin Younes die Santiago Arias omspeelde en de bal in de verre hoek krulde. Veel meer kansen creƫerde Ajax eigenlijk niet, behalve een knal van Viktor Fischer op de paal. PSV had de overhand, dicteerde de wedstrijd en had het duel eerder op slot kunnen gooien. Dat deed Pereiro dan toch tien minuten voor tijd. Het geloof ebde weg bij Ajax, dat nog wel bovenaan staat in de Eredivisie. Op doelsaldo houden de Amsterdammers Feyenoord onder zich.