Vitesse in eigen huis eenvoudig en ruim langs FC Groningen

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-10-04 16:25:08

Vitesse heeft in de eigen Gelredome FC Groningen simpel opzij gezet. Dankzij doelpunten van Solanke, Diks, Kazaisjvili, Nathan en Dauda werd het uiteindelijk 5-0. Groningen leek nog vermoeid van de Europese uitwedstrijd bij Sporting Braga en kon eigenlijk geen vuist maken in Arnhem. Bij rust stond het pas 1-0, alleen de jonge Solanke had doel getroffen voor de ploeg van Peter Bosz. Pas in de tweede helft kwam de doelpuntenproductie echt op gang. Binnen vier minuten beslisten Kevin Diks en Valeri Kazaisjvili het duel door beiden één keer te scoren. Daarmee was het duel echt gespeeld en wist Groningen dat het een verloren middag was. Voor het team van trainer Erwin van de Looi werd het echter nog erger. Drie minuten voor tijd was het Nathan die de 4-0 binnen prikte en diep in de blessuretijd maakte Abiola Dauda er ook nog 5-0 van. Vitesse sluit aan bij de top en heeft nu veertien punten uit acht duels. Groningen blijft negende met tien punten.