Vitesse zonder problemen naar winst op Woudestein

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-10-31 21:49:49

Vitesse heeft Excelsior op een vrij eenvoudige wijze opzij gezet. Na een uur spelen stond de 0-3 eindstand al op het bord. Trainer Peter Bosz zat tijdens het duel met Excelsior op de bank van Vitesse. De coach zag in de eerste helft een beter Vitesse, maar Excelsior hield makkelijk stand. Uiteindelijk was het Sander Fischer die de Arnhemmers letterlijk een handje hielp. Dankzij een handsbal van de verdediger ging de bal op de stip, waardoor Solanke makkelijk voor de openingstreffer kon tekenen. Na rust kreeg Tom van Weert een grote kans, maar hij faalde. Vervolgens was het Vitesse die het spel maakte. Kevin Diks zag zijn schuiver van 30 meter via de binnenkant van de paal in het doel verdwijnen, waardoor de score verdubbeld werd. Milot Rashica bepaalde vervolgens de eindstand. Hij bleef rustig voor het doel en schoof de bal in de korte hoek. Excelsior probeerde daarna nog wat terug te doen, maar doelpunten bleven uit. Door de nederlaag tegen Vitesse staat Excelsior nu op de twaalfde plaats. Vitesse blijft aansluiting houden bij de top en staat op plek vijf.