AZ maakt in slotfase gebruik van overtalsituatie tegen Vitesse

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-11-08 18:39:00

Vitesse heeft zondagmiddag pijnlijk puntenverlies geleden in de Eredivisie. In de thuiswedstrijd tegen AZ verloren de Arnhemmers met 2-0. De ploeg van Peter Bosz kwam vlak voor rust met tien man te staan door een tweede gele kaart van Marvelous Nakamba. Er vielen in de eerste helft weinig kansen te noteren. Na achttien minuten spelen kreeg Alireza Jahanbakhsh een open kans, maar de aanvaller gleed uit. Twee minuten later kreeg AZ opnieuw een kans. Dit keer was het Derrick Luckassen die over schoot. Even later was Valeri Qazaishvilli dichtbij een treffer voor Vitesse. De middenvelder schoot de bal echter in het zijnet. Vlak voor rust kwam Vitesse met tien man te staan. Nakamba kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Luckassen. Direct na de rode kaart kreeg haalde Vincent Janssen doeltreffend uit. Zijn treffer werd echter afgekeurd voor buitenspel. Markus Henriksen maakt de 2-0 voor AZ. Guram Kashia (l) baalt. In de tweede helft duurde het lang tot AZ gebruikt maakt van de overtalsituatie in Arnhem. Een kwartier voor tijd opende Janssen de score op aangeven van Henriksen. Drie minuten later was het wederom raak voor de bezoekers. Henriksen nam de 0-2 tot zijn rekening. Uiteindelijk bleef het daar ook bij waardoor AZ uiteindelijk vrij eenvoudig met de punten van door gaat.