Fred de Boer: "Doen wat we kunnen, maar komen nog te kort"

Door Voetbalcentraal, tuesday 2015-11-17 22:41:48

EINDHOVEN - sc Heerenveen Vrouwen is aanvallend nog steeds niet goed genoeg. De Friezen slaagden er tegen PSV Vrouwen in (3-1 verlies) het redelijk dicht te houden, maar aan de bal waren ze onvoldoende dreigend. "Ze hebben vier kansen gehad en maakten drie doelpunten", merkte trainer Fred de Boer van sc Heerenveen Vrouwen op in gesprek met Voetbal Centraal. "Dat is hun kwaliteit. Ze voetballen echt wat makkelijker dan wij. We doen wat we kunnen. Aanvallend is dat in de laatste fase nog te weinig. We krijgen te weinig kansen." PSV Vrouwen had in de tweede minuut al een doelpunt gemaakt. Myrthe Moorrees scoorde toen na een corner. De Boer zag zijn team het resterende deel van de eerste helft "heel goed verdedigen." Na rust pakte keepster Lotte Wiekamp een inzet van een speelster van PSV uitstekend. De Brabanders scoorden tien minuten na de hervatting wel via Mauri van de Wetering. Vlak voor tijd maakte Sylke Calleeuw er 3-0 van. Marlies Slegter tekende in de slotseconden nog voor de eretreffer.