Boëtius helpt Jong Oranje aan tweede zege in EK-kwalificatie

Door Voetbalcentraal, tuesday 2015-09-08 20:41:12

Wat het Nederlands elftal niet lukte in Turkije, is Jong Oranje wel gelukt. Namelijk winnen. De ploeg van Fred Grim zegevierde met 0-1 bij de Turken en is daardoor de duidelijke koploper in de groep met zes punten uit twee duels. Jean-Paul Boëtius maakte het enige doelpunt voor de rust. Bij Turkije stond onder meer Feyenoorder Bilal Basacikoglu binnen de lijnen, die samen met Ricardo Kishna de eerste gele kaart van de wedstrijd incasseerde. Tien minuten later schoot Boëtius de bal tegen de touwen. Met een gekruld schot in de lange hoek passeerde hij de Turkse keeper. Via de binnenkant van de paal verdween de bal in het doel. Vervolgens pakte Oranje in de tweede helft nog vier gele kaarten, maar deze werden allemaal toegekend aan verschillende spelers en dus hoefde er niemand van het veld. Nathan Aké, Hans Hateboer, Sven van Beek en Vincent Janssen werden op de bon geslingerd door de scheidsrechter. Turkije probeerde nog wel de 1-1 te forceren, maar onder meer Basacikoglu schoot in kansrijke positie over. Jong Oranje bleef overeind en greep zo opnieuw de drie punten.