Groep G: Belangrijke zege Chelsea, Porto verliest van Kiev

Door Voetbalcentraal, tuesday 2015-11-24 22:45:40

Chelsea en Dynamo Kiev hebben goede zaken gedaan in groep G. De in de competitie geplaagde ploeg van José Mourinho won eenvoudig van het puntloze Maccabi Tel Aviv (0-4) en Dynamo Kiev won verrassend op bezoek bij FC Porto. De helft van de productie van Chelsea was in Braziliaanse handen: Willian en Oscar scoorden vlak na elkaar met nog ongeveer een kwartier te gaan en beslisten daarmee de wedstrijd. Gary Cahill had de bezoekers al voor rust op voorsprong gezet en voor rust kwam Maccabi met tien man vanwege rood voor Tal Ben-Haim. Het slotakkoord was voor linksback Baba. FC Porto, met Bruno Martins Indi in de basis, kende een teleurstellende avond. Dynamo Kiev won op bezoek bij Porto door goals van Andriy Yarmolenko (strafschop) en Derlis González. Porto heeft daardoor, net als Chelsea tien punten. Kiev volgt ze op de voet met acht punten.