FC Groningen wint Derby van het Noorden na goed begin

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-09-13 16:42:38

FC Groningen heeft de Derby van het Noorden winnend afgesloten. Na een furieuze start en een vroege 2-0 voorsprong won Groningen met 3-1 van SC Heerenveen. Groningen kwam al heel snel op voorsprong in eigen huis. Na 38 seconden schoot Danny Hoesen de 1-0 binnen. De spits was attent nadat Bryan Linssen op doelman Erwin Mulder schoot en Hoesen schoot de rebound binnen. Na een kwartier stond het alweer 2-0. Na een fraaie steekpass van Simon Tibbling schoot Linssen binnen. Heerenveen was onmachtig en mocht van geluk spreken dat de achterstand na rust niet groter werd. Albert Rusnák en Hoesen (tweemaal) misten grote kansen, waardoor de bezoekers nog hoop hadden op een comeback. Die kwam er ook twintig minuten voor tijd. Simon Thern schoot de bal in de verre hoek binnen: 2-1. Heerenveen kreeg hoop, maar acht minuten voor tijd besliste invaller Mimoun Mahi het duel. De aanvaller strafte een fout van doelman Mulder af: 3-1.