Heerenveen heeft in eigen huis weinig moeite met Roda JC

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-11-28 20:25:17

SC Heerenveen heeft in eigen huis een zeer eenvoudige zege geboekt. De Friezen wonnen met 3-0 van Roda JC Kerkrade. Mitchell Te Vrede was de man van de wedstrijd met twee treffers. De thuisploeg begon goed aan het duel. Bart Biemans haalde een bal ternauwernood van de lijn en Luciano Slagveer schoot na een solo over het doel. Na een half uur spelen was het wel raak. Na een fraaie steekpass van Joey van den Berg schoot Slagveer op de paal, maar in de rebound scoorde Te Vrede: 1-0. Vlak voor rust werd het ook 2-0. Slagveer besloot van afstand te schieten en schoot schitterend raak. Na rust kreeg Roda twee grote kansen op de aansluitingstreffer, maar Mitchell Paulissen wist tweemaal oog in oog met doelman Erwin Mulder niet te scoren. Heerenveen kreeg twintig minuten voor tijd een penalty nadat Bart Biemans een overtreding maakte. Te Vrede besliste het duel en schoot de strafschop binnen: 3-0. Door de zege stijgt Heerenveen op de ranglijst naar de tiende plek in de Eredivisie. Roda blijft op de dertiende plek staan.