Kramer held met hattrick voor Feyenoord in stadsderby

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-11-28 21:48:46

Feyenoord heeft de stadsderby tegen Excelsior winnend afgesloten. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst won met 4-2. Matchwinner was Michiel Kramer met drie treffers. Feyenoord begon furieus aan het duel. Al in de tweede minuut zag Simon Gustafson zijn inzet gepakt worden door doelman Tom Muyters, maar in de rebound kopte Dirk Kuyt de 0-1 binnen. Excelsior knokte zich terug en kreeg twee grote kansen. Tom van Weert raakte de paal en Bradley Kuwas ging even later om doelman Kenneth Vermeer heen, maar Rick Karsdorp greep op het laatste moment in. Aan de andere kant scoorde Feyenoord wel. Een schot van Karsdorp werd van richting veranderd door Kramer: 0-2. Vlak voor rust kwam de verdiende aansluitingstreffer. Daryl van Mieghem tikte van dichtbij binnen op aangeven van Jeff Stans: 1-2. Na rust kreeg Van Weert wederom een grote kans, maar doelman Kenneth Vermeer voorkwam de gelijkmaker. Even later leek het duel beslist. Kramer kopte een voorzet binnen van Karsdorp: 1-3. Twintig minuten voor tijd scoorde Kramer zijn derde van de avond na een foute pass van Adil Auassar: 1-4. Van Weert scoorde vlak voor tijd nog de 2-4, maar daar bleef het bij ondanks een inzet van invaller Bilal Basacikoglu op de kruising.