Stunten in streekderby blijkt één brug te ver voor NEC

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-11-29 14:27:39

Vitesse mag zich weer de beste van de streek noemen. De Arnhemmers begonnen het treffen tegen rivaal NEC als nummer 6 van de ranglijst, een plaats en twee punten onder de opponent. Zondag kon Vitesse haar concurrent dus passeren en dat lukte: in de Geldredome werd het 1-0. Ondanks dat de wedstrijd tegen de streekgenoot is voor Vitesse de pot van het seizoen, bleef de Geldredome zelfs voor deze pot heel matig gevuld. De supporters die wél aanwezig waren, zagen de Arnhemmers heel redelijk de wedstrijd openen tegen NEC. Vitesse nam het heft in handen en kreeg kansen via Renato Ibarra en Kevin Diks, die niet in doelpunten resulteerden. NEC wist echter het net ook niet te vinden, waardoor de ploegen met de brilstand gingen rusten. De aanwezigen hoefden echter niet lang te wachten op de eerste goal van de wedstrijd. Drie minuten na rust zette Valeri Qazaishvili met een verwoestend schot de thuisploeg op voorsprong. De Georgiër zou de matchwinner worden, want scoren deed NEC niet meer. Het dichtste bij de gelijkmaker was Cristian Santos, maar een schot van de Duitse Venezolaan werd uit het net gehouden door Vitesse-verdediger Maikel van der Werff.