PSV zorgt voor grote verrassing door overwinning op United

Door Voetbalcentraal, tuesday 2015-09-15 23:01:00

PSV heeft voor een daverende verrassing gezorgd door in Eindhoven te winnen van Manchester United. PSV schoot prima uit de startblokken en kende ogenschijnlijk geen zenuwen. Toch was het United-spits Martial, die net een schoenmaatlengte te kort kwam om zijn voet tegen de bal te zetten. Daarna waren er weinig kansen over en weer. De eerste helft werd wel opgeschrikt door een ernstige blessure van United-verdediger Luke Shaw. In de 41e minuut scoorde Memphis op aangeven van Blind de 0-1. Vlak daarna leek PSV even de weg kwijt. Het was weer Memphis die een goede mogelijkheid kreeg, maar hij faalde in de afronding. Niet lang daarna kwam verdediger Smalling oog in oog met Zoet, maar de keeper behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand. In de lange blessuretijd trok Moreno de score gelijk door uit een corner binnen te koppen. Na rust kon United geen vuist maken en kon geen grote kansen bijschrijven. PSV daarentegen kwam er af en toe gevaarlijk uit via de vleugels. Het waren ook de vleugelspelers die voor de beslissende 2-1 zorgden. Lestienne zette prachtig voor waarna Narsingh goed inkopte. De ploeg van Louis van Gaal bleef het proberen, maar dit leidde niet tot kansen. Manchester United oogde inspiratieloos, terwijl PSV de zaakjes goed op orde had achterin. United moest zelfs van geluk spreken dat Luuk de Jong de 3-1 niet binnenschoot en Narsingh een counter niet goed uitspeelde.