Rode kaart geen belemmering voor zege Utrecht op Heracles

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-11-29 16:31:17

Wanneer je gaat rusten met tien man en een achterstand, ben je normaal gesproken vrij kansloos om nog een resultaat te halen. Toch slaagde FC Utrecht erin dit kunstje te bewerkstelligen. In eigen huis werd door een prachtige tweede helft Heracles Almelo verslagen. Hoe mooi de wedstrijd ook zou worden, niets kon op tegen het eerbetoon aan David di Tomasso voorafgaand aan de wedstrijd. De ex-verdediger overleed tien jaar geleden als contractspeler van de Domstedelingen en kreeg zondag een waardig eerbetoon. De spelers konden dat op het veld niet omzetten in prestaties, want Heracles was in de eerste helft beter dan de thuisploeg. Niet voor niets gingen de Almeloërs rusten met een voorsprong in doelpunten en in veldspelers. In de veertigste minuut bleef Illias Bel Hassani oog in oog met Robbin Ruiter kalm na een goede pass van Oussama Tannane en even later dupeerde Kevin Conboy zijn eigen ploeg door nog voor rust zijn tweede gele kaart te pakken. FC Utrecht wilde echter, in de geest van Di Tomasso, niet van opgeven weten. De thuisploeg ging ondanks de manmindersituatie kansen creëren en pakte door twee goals van Nacer Barazite zelfs de voorsprong. Heracles Almelo kwam nog wel gelijk via een schot in de verre hoek van Tannane, maar uiteindelijk trok toch FC Utrecht aan het langste eind. Twee late goals van Sebastian Haller zorgde ervoor dat de thuisploeg met een 4-2 voorsprong zou zegevieren.