Hoesen brengt FC Groningen in extremis zege op ADO

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-11-29 16:34:53

FC Groningen heeft goed gereageerd op de teleurstellende nederlaag tegen Olympique Marseille in de Europa League. Drie dagen na het verlies in Frankrijk werd ADO Den Haag verslagen. De beslissende 2-1 viel pas in de blessuretijd. ADO Den Haag begon sterk aan het duel in Groningen en kwam na 23 minuten op voorsprong. Edouard Duplan rondde een voorzet van Aaron Meijers succesvol af. Het doelpunt van de Hagenezen was niet helemaal terecht, omdat de thuisploeg in de eerste helft de betere was. Kansen van Hans Hateboer, Jarchinio Antonia en Jesper Drost vonden echter allemaal niet het net. Na rust wist FC Groningen wel het tij te keren. Eerst verdween een voorzet van Lorenzo Burnet via ADO-spelers Kevin Jansen en Tom Beugelsdijk in het doel van Martin Hansen en in de blessuretijd werd zelfs de zege gepakt. Danny Hoesen maakte in extremis de winnende treffer voor zijn ploeg.