Europese ambities FC Groningen in koelkast na afstraffing

Door Voetbalcentraal, thursday 2015-09-17 20:59:17

FC Groningen weet waar het staat in Groep F. De Trots van het Noorden had gehoopt op een resultaat tegen Olympique Marseille, maar de Franse topclub bleek veel te sterk. Het werd 0-3. Voor FC Groningen was het de eerste wedstrijd ooit in de groepsfase van de Europa League, maar de mogelijkheid om dit debuut te verzilveren met een overwinning op Olympique Marseille werd nimmer realistisch. De Zuid-Fransen hadden niks te duchten van de formatie van Erwin van der Looi. De thuisploeg kon dan ook maar 25 minuten standhouden. Georges N'Koudou was drie FC Groningen-spelers te snel af en faalde daarna oog in oog met Sergio Padt niet. Lucas Ocampos maakte zes minuten daarna aan alle spanning een einde. FC Groningen kwam na de pauze sterk uit de startblokken en kreeg mogelijkheden via Michael de Leeuw en Hans Hateboer, maar de clean sheat van Marseille-keeper Steve Mandanda kwam nimmer serieus in gevaar. L'OM wist op hun beurt wel nog eenmaal Padt te passeren. In de 61ste minuut maakte Romain Allesandrini de afstraffing compleet. Het laatste halfuur kon de thuisploeg helaas niks meer terugdoen. Andere uitslag in poule F: Slovan Liberec 0 - 1 SC Braga