Hendrix de held bij PSV met beslissende goal in blessuretijd

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-12-05 21:48:42

PSV heeft ternauwernood drie punten meegenomen uit Arnhem. Op bezoek bij PSV leek het 0-0 te worden, maar in de 91e minuut scoorde Jorrit Hendrix na een snelle counter de beslissende 0-1. PSV begon sterk aan het duel. Jürgen Locadia, Gastón Pereiro en Davy Pröpper (paal) misten het doel. Vitesse herpakte zich en kreeg mogelijkheden via schoten van Denis Oliynyk en Valeri Qazaishvili, maar Jeroen Zoet stond in hun weg. Even later schoot Dominic Solanke net naast. Na rust kreeg Vitesse de betere kansen. Renato Ibarra en Kelvin Leerdam kwamen niet voorbij Zoet. Aan de andere kant was Héctor Moreno een kwartier voor tijd dichtbij de 0-1, maar zijn kopbal werd fraai gepakt door doelman Eloy Room. Vitesse leek hierna op voorsprong te komen, maar invaller Milot Rashica schoot van dichtbij onbegrijpelijk naast het doel. De misser van Rashica bleek kostbaar, want in blessuretijd schoot Hendrix op aangeven van Luuk de Jong de 0-1 binnen. Door de zege stijgt PSV naar de tweede plaats in de Eredivisie, dat wel een duel meer heeft gespeeld dan nummer drie Feyenoord. De Rotterdammers komen morgen in actie tegen Heracles Almelo. Vitesse staat na vijftien wedstrijden op de vijfde plek.