PSV verspeelt in eigen huis punten tegen Roda JC

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-12-12 21:46:23

PSV heeft een geweldige week niet goed afgesloten. Nadat de Eindhovenaren afgelopen dinsdag door een 2-1 zege op CSKA Moskou in de Champions League de volgende ronde bereikte in het toernooi speelde het vanavond met 1-1 gelijk tegen Roda JC Kerkrade. PSV stond lange tijd op achterstand nadat het in de 51e minuut moest toezien dat Edwin Gyasi in buitenspelpositie door mocht en een voorzet gaf op Tomi Juric, die van dichtbij de 0-1 kon scoren via Joshua Brenet. Hierdoor moest de thuisploeg vol op de aanval spelen en het kreeg voldoende mogelijkheden. Andres Guardado schoot over, Hector Moreno kopte naast en Jurgen Locadia schoot niet met scherp. Roda beperkte zich tot verdedigen en hield lang stand, maar in de 74e minuut kwam PSV op gelijke hoogte. Davy Pröpper kopte op aangeven van Guardado de 1-1 binnen. De Eindhovenaren kwamen nog dichtbij de zege, maar inzetten van Luuk de Jong en Moreno gingen net niet erin. Door het gelijkspel is het gat tussen koploper Ajax drie punten, maar de Amsterdammers komen morgen nog in actie tegen FC Utrecht. Roda staat 14e.