Roda JC heeft smaak te pakken en verslaat SC Heerenveen

Door Voetbalcentraal, tuesday 2015-12-15 22:46:08

Roda JC heeft zich verzekerd van een plek in de kwartfinale van de KNVB-Beker. In eigen huis versloeg de formatie van Darije Kalezic SC Heerenveen met 3-1. De bekeroverwinning is de tweede goede prestatie van de Limburgers deze week, na zaterdag PSV in Eindhoven op een gelijkspel gehouden te hebben. Voor SC Heerenveen was de uitwedstrijd in Limburg de eerste wedstrijd sinds dat Foppe de Haan bekend heeft gemaakt tot het eind van het seizoen de coach van de Friezen te zijn. Hoe de bezoekers de wedstrijd openden, zal de keuzeheer dan ook veel stof tot nadenken geven. SC Heerenveen begon slap aan het duel en liep niet onterecht na achttien minuten tegen een achterstand aan, nadat Erwin Mulder verkeerd anticipeerde op een lange bal van Arjan Swinkels. Tomi Juric kon simpel de keeper van de Friezen passeren en in het lege goal intikken. Acht minuten later zat de wedstrijd definitief in het slop. Joey van den Berg schoffelde Tom van Hyfte neer in het zestienmetergebied en moest dat bekopen met een rode kaart. De bijbehorende pingel werd door Juric binnengeschoten: 2-0. SC Heerenveen deed nog wel wat terug, omdat een aanval van de bezoekers door Ard van Peppen in eigen goal werd getikt, maar over het algemeen speelde de formatie van De Haan na de 2-0 een verloren wedstrijd. Het duurde lang voordat Roda JC de wedstrijd definitief in het slot gooide. Pas in de 88ste minuut viel de verlossende 3-1, nadat Maecky Ngombo na een pass van Daniel da Silva oog-in-oog met Mulder koel bleef.