Topper Ajax-FC Twente gelijk, puntverlies PSV, Telstar wint

Door Voetbalcentraal, friday 2015-10-02 23:27:44

De topper in de Eredivisie Vrouwen tussen Ajax Vrouwen en FC Twente Vrouwen is geƫindigd in 1-1. PSV Vrouwen kwam niet verder dan diezelfde stand tegen sc Heerenveen Vrouwen, wat erg knap is van de Friezen. Telstar Vrouwen klopte PEC Zwolle Vrouwen met 1-2. Ajax Vrouwen en FC Twente Vrouwen leken heel lang af te stevenen op een 0-0 gelijkspel. Toen kreeg de thuisploeg een strafschop. Desiree van Lunteren benutte het buitenkansje, vijf minuten voor tijd. Even zo veel minuten later zorgde Ellen Jansen voor de gelijkmaker. PSV Vrouwen liet in het Abe Lenstra Stadion - met 5000 supporters aardig gevuld - niet het beste van zichzelf zien. Het team kwam na rust zelfs op achterstand tegen sc Heerenveen Vrouwen, toen Simone Kets scoorde. Gelukkig voor het team van trainer Nebojsa Vuckovic maakte Mauri van de Wetering nog de 1-1. Telstar Vrouwen revancheerde zich tegen PEC Zwolle Vrouwen met haar 1-2 zege voor de 0-5 nederlaag tegen Ajax Vrouwen. Joyce Mijnheer had de thuisploeg voor rust nog op 1-0 gezet, maar in de tweede helft stelden Aaike Verschoor en Linda Bakker orde op zaken. Uitslagen Eredivisie Vrouwen: Ajax Vrouwen-FC Twente Vrouwen 1-1 1-0 Desiree van Lunteren: 1-1 Ellen Jansen: Later reacties Ed Engelkes, Desiree van Lunteren (Ajax Vrouwen), Arjan Veurink en Ellen Jansen (FC Twente Vrouwen)! sc Heerenveen Vrouwen-PSV Vrouwen 1-1 Later reacties Fred de Boer (sc Heerenveen Vrouwen), Nebojsa Vuckovic (PSV Vrouwen)! PEC Zwolle Vrouwen-Telstar Vrouwen 1-2 Later reacties Lesley te Winkel (PEC Zwolle Vrouwen), Gideon Dijks (Telstar Vrouwen)! Stand: Foto: Remko Kool