Du Ry, Snoeijs en Lewerissa geblesseerd, debuut Sarasola

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-10-03 00:32:41

Elixabete Sarasola heeft vrijdag haar competitiedebuut gemaakt voor Ajax Vrouwen. De goalie moest al in de derde minuut opdraven tijdens het duel van haar ploeg met FC Twente Vrouwen (1-1). Keepster Laura du Ry viel geblesseerd uit. "Het schoot in haar kuit, die kon gewoon niet verder. Ze was daar heel rigoureus in en kon amper lopen. Toen moest wisselkeeper Sarasola er op en die heeft het prima gedaan. De tijd moet het leren of Laura volgende week kan keepen tegen PSV", merkte trainer Ed Engelkes van Ajax Vrouwen na het duel op De Toekomst op in gesprek met Voetbal Centraal. Vanity Lewerissa haalde bij PSV Vrouwen het einde van de wedstrijd ook niet. Zij kreeg een schop tegen haar knie en moest zich in de rust laten vervangen tijdens het duel van haar ploeg met sc Heerenveen Vrouwen. Trainer Nebojsa Vuckovic van de Brabanders kon na afloop niet inschatten hoe erg de blessure van de aanvalster is. Katja Snoeijs viel - helaas voor haar niet voor het eerst - geblesseerd uit bij Telstar Vrouwen. Ze moest na iets meer dan twintig minuten spelen vanwege een enkelblessure de strijd staken in de wedstrijd van haar ploeg tegen PEC Zwolle Vrouwen (1-2 winst).