Tien man AZ mazzelt en boekt minimale zege bij Roda JC

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-01-16 22:05:53

AZ heeft ternauwernood een zege geboekt. Op bezoek bij Roda JC Kerkrade won het met minimale cijfers: 0-1. De Alkmaarders maakten het duel af met tien man nadat Derrick Luckassen na een uur spelen een rode kaart kreeg. AZ begon geweldig aan het duel. Na een voorzet van Joris van Overeem kopte Vincent Janssen de 0-1 binnen na 5 minuten spelen. Na rust kreeg Luckassen van de arbiter zijn tweede gele kaart na een harde tackle. Roda ging vol op de aanval en kreeg voldoende kansen via debutanten Rydell Poepon (over), Jordy Buijs (paal) en Tom van Hyfte schoot over en raakte de paal. In blessuretijd leek Daniel de Silva de gelijkmaker te scoren, maar doelman Sergio Rochet, die de zieke Gino Coutinho verving, keerde zijn inzet. Door de zege stijgt AZ naar de tiende plaats in de Eredivisie. Roda JC Kerkrade blijft op de 15e plaats staan.